Na een succesvolle eerste editie, zal er ook dit jaar wederom een Glazen Huis komen in de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december staat het Glazen Huis op de hoek van de Raadhuisstraat/Markt. Afgelopen jaar stond het huis in het Burgemeester Damenpark. Toen werd er € 5.000,- opgehaald voor het goede doel.

 

De glazen unit, die een afmeting heeft van zes bij zes meter, krijgt een prominente plek op de Markt in Geleen, tijdens het winterevenement ‘Fabelachtig Geleen’. Vier presentatoren laten zich vrijwillig 48 uur lang opsluiten. Vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur draaien de dj’s, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Met het geld dat wordt opgehaald worden twee lokale, goede doelen gesteund.

 

Artiesten die tot dusver hebben toegezegd om kosteloos op te treden zijn onder andere; Valsj Plat, Richtig Rex, Abba Girls, Martin Hurkens, Don Kiesjot, George McCrae, DJ Riley, The Soul Toppers, De Knöppele en Hard2Get. Benieuwd naar het hele programma? Bezoek dan de website www.glazenhuisgeleen.nl. Via deze website is het tevens mogelijk om verzoekplaatjes aan te

vragen.

 

Officieel moment

Vrijdagavond 20 december om 19.00 uur zullen de dj’s officieel ‘opgesloten’ worden in het Glazen Huis. Namens de gemeente Sittard-Geleen zullen wethouder Jos Bessems en wethouder Berry van Rijswijk het Glazen Huis voor 48 uur afsluiten. Na afloop is er een spectaculaire vuurshow van de Vuurkunstenaar. Hierna zullen er optredens plaatsvinden van o.a. Valsj Plat, Richtig Rex, Freetime, Mister Loco Loco Jérôme Gelissen, Gwen Dohmen, Bas Kielen en de The Schedules. Ook Rino Vincken en Rob Reyners zijn van de partij. Zij sluiten de avond muzikaal af.

 

Geld voor het goede doel

Een van de goede doelen, waarvoor geld wordt ingezameld, is ‘Petje Af Weekendschool’. Dit goede doel wil bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar en een bijdrage leveren aan een positiever zelfbeeld. Bij Petje Af worden de kinderen aangespoord hun eigen talenten te ontdekken. Ze leren niet uit de boeken, maar in de praktijk. Het andere goede doel waarvoor geld wordt opgehaald is SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen. Deze organisatie organiseert op 30 en 31 mei een 24-uur durende wandeltocht, op een speciaal daarvoor uitgezet parcours, op de wielerbaan in Geleen en het omliggende Burgemeester Damenpark. De teams die zich hebben opgegeven voor de wandeltocht lopen zoveel mogelijk kilometers. Tijdens de Glazen Huis actie en gedurende de wandeltocht wordt er geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

 

Bedenk nu een leuke actie en steun de goede doelen tijdens de live uitzending van het Glazen Huis. Doneren kan via de website of middels de brievenbus van het Glazen Huis. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar de website (www.glazenhuisgeleen.nl). Of kijk op de Facebook-pagina (Glazen Huis Geleen) of het Facebook-evenement (Glazen Huis 2019) van het Glazen Huis.