De DJ’s van het Glazen Huis 2023 zijn bekend!

Van 14 t/m 17 december gaan Veerle Smets, Sandra Schols, Bjorn Popma en Mick Verboeket 72 uur lang radio/tv maken voor het Glazen Huis Geleen. Tijdens de vierde editie van dit evenement, dat plaatsvindt op de Markt in Geleen, wordt er zoveel mogelijk geld ingezameld voor een lokaal goed doel. Dit jaar is dat; Stichting Ik Doe Mee! De dj’s in het huis zullen dit jaar ondersteund worden door nieuwsreporter Maud du Chatinier.

In het weekend voor kerst zullen de radiopresentatoren wederom verzoekplaatsjes gaan draaien tegen betaling. In tegenstelling tot de vorige edities, wordt dit jaar het Glazen Huis geïntegreerd in een 300m2 groot paviljoen. Zo kan iedereen lekker warm en droog genieten van het programma. Er zijn hapjes, drankjes, leuke (bekende) gasten brengen een bezoek aan het Glazen Huis en er is live muziek van diverse nationale en lokale artiesten. Nieuwsreporter Maud du Chatinier zal het centrum van Geleen doorkruisen om lokale ondernemers te bezoeken en de dj’s in het Glazen Huis op de hoogte te houden van de sfeer in het centrum.

Ik doe mee, jij toch zeker ook?

Dit jaar staat de Stichting Ik Doe Mee! centraal. Het geld dat wordt opgehaald komt volledig te goede aan dit lokale goede doel. In Sittard-Geleen groeien 1 op de 7 kinderen op in armoede. Dit zijn ruim 1.800 kinderen, waarvan de helft vier jaar of langer opgroeien in een gezin met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Stichting Ik Doe Mee! helpt kinderen in de gemeente Sittard-Geleen voor wie het niet vanzelfsprekend is om een wens of vraag in vervulling te laten gaan. Denk hierbij aan uitjes in de zomervakantie, meedoen aan een kamp of een schoolgala, cadeautjes in de decembermaand en nog heel veel meer. Met de gelden die worden opgehaald tijdens Glazen Huis editie 2023, kan de stichting er hopelijk voor zorgen dat nog meer kinderen heel hard kunnen roepen: “IK DOE MEE!

Goed doen voor een ander

De radiopresentatoren zijn 72 uur lang live aan het werk te zien in het Glazen Huis. “We roepen iedereen op om zoveel mogelijk acties te bedenken en geld in te zamelen voor dit prachtige goede doel”, aldus presentatrice Sandra Schols. “Deze editie is er door een grote groep van vrijwilligers alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ‘Ik Doe Mee!’ Wij vinden het niet te verkroppen dat in onze gemeente nog steeds heel veel kinderen vanwege geldarmoede vaak niet kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Alle reden dus om werkelijk alles uit de kast te halen voor de Stichting Ik Doe Mee!”